Директорът на Народен театър Иван Вазов Васил Василев съобщи в Денят

...
Директорът на Народен театър Иван Вазов Васил Василев съобщи в Денят
Коментари Харесай

Край на кризата в Народния театър: без повече оставки

Директорът на Народен театър " Иван Вазов " Васил Василев заяви в " Денят стартира с Георги Любенов ", че главният режисьор на НТ Александър Морфов и ПР-ката Велислава Кръстева остават на работа и следва да намерят своя разговор между тях.

От думите му стана ясно, че Морфов най-вероятно няма да бъде осъден за това, че изрисува вратата на кабинета на Кръстева. Той окачестви случилото се зад кулисите на първата сцена в България като тормоз на работното място, за който са взети ограничения да не се позволява повече.
-->
" Мерките са Александър Морфов и Велислава Кръстева да продължат работата си и да намерят своя разговор сред тях. Когато приказваме за работа в екип, би трябвало да благодаря на целия екип на Народния спектакъл, който умно отсъди, че сме хармонична общественост и работим в естетика. Неслучайно са положителните триумфи, които постигнахме с интернационалните режисьори и цялостните салони. Винаги се позволяват неточности, хората позволяват неточности и ние би трябвало да бъдем признателни, когато те правят оценка, че позволяват неточности и да продължаваме напред. Това се случва във всяко семейство - дребен случай, след който считам, че ще продължим напред точно поради отговорността, която имаме към нацията ", сподели Василев.

Главният режисьор на театъра Александър Морфов ще продължи да извършва отговорностите си.

" В средата на другата седмица започваме възстановителни подготовки на " Животът е прелестен ", тъй че публиката ще го прави оценка по нещата, които прави на сцена, а не по един или различен мотив, тъй че дано погледнем върху творчеството, което следва ", сподели шефът на Народния спектакъл.

Новата политика за заплатите в театъра е образувана на база правила за оценка на възнагражденията на всички артисти. Минималната заплата за артист е 1600 лева, а оптималната може да доближи и 5000лв. според от натовареността.

" Театърът е комплициран организъм, актьорите играят на три подиуми, паралелно репетираме по три постановки дневно, стартират от 1 януари и приключваме на 31 декември. Това е труд, който би трябвало да е добре заплатен. Именно от тази позиция създадохме стратегия за заплащането, която целеше единствено и само то да е положително и действително и да покаже какво заплащане би трябвало да получат актьорите. То е и заслужено. Единици са тези, които получават заплатата от 5000 лева В страна като нашата считам, че най-хубавите артисти би трябвало да получават заплата, близка до министерска, в случай че не и по-голяма ", сподели Василев.

Той разяснява и изявлението на служебния министър на културата Велислав Минеков, че Народният спектакъл се намира в най-тежкото си положение.

" Дай Боже, да е все по този начин тежко! Наистина, Народния спектакъл сега върви в една позитивна посока, тъй че благодаря за оценката на Минеков и дано заповяда и стане част от феновете на театъра. Той самичък ще се поправи ", сподели Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР